31.12.2014   220 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Kevyet herkut,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: -

Höyhenenkevyt sitruunajuustokakku


sitruunajuustokakku

Sitruunajuustokakku on alun perin julkaistu blogissa vuonna 2008 ja reilu vuosi sitten järjestetyssä äänestyksessä te valitsitte sen blogin kolmen suosituimman reseptin joukkoon. Eikä ihme – tämä yksi blogin leivotuimmista juustokakuista ihastuttaa kuohkealla koostumuksellaan ja kevyellä raikkaudellaan. Kakkua maistellessa ei arvaisi, miten kevyistä raaka-aineista se on loihdittu. Julkaisin reseptin nyt uudella aikaleimalla, sillä jotkin alkuperäisen reseptin raaka-aineista ovat poistuneet valikoimista ja tein pieniä muutoksia. Tämä on myös hyvä paikka muistuttaa reseptin olemassaolosta – näin joulun jälkeen monesti kaipaillaan vinkkejä kevyempään herkutteluun.

Koko kakku: 1900 kcal *)
Yksi pala (12 kpl): 160 kcal *)
*) Koristelu ei sisälly kalorimääriin, kalorit laskettu makeutusjauhe-vaihtoehdon mukaan

Vinkki: pohjan hedelmäsoseen voi korvata 75 grammalla margariinia.

Pohja:
200 g digestivekeksejä (kevytversio)
125 g vauvojen hedelmäsosetta

Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (13 %)
2 dl rasvatonta mango-sitrusjugurttia (tai jokin vastaava maku)
250 g rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta (tai sokeria)
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:

3 liivatelehteä
4 dl appelsiinitäysmehua

Koristelu:
tummaa suklaata
kultaisia sokerihelmiä


Hienonna keksit ja yhdistä hedelmäsoseen kanssa. Levitä seos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista sitruunamehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, makeutusjauhe, vaniljasokeri ja kuoriraaste. Vaahdota valkuaiset.

Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita tuorejuustoseokseen. Yhdistä rauhallisesti vatkaten valkuaisvaahdon kanssa. Tarkista makeus, sillä sitruunoiden happamuus vaihtelee. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl appelsiinimehusta ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla tai käytä pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Pursota kiehkuroita ja iso tähtikuvio kakun päälle. Viimeistele sokerihelmillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
341 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

valio-tammikuu