17.07.2015   7 kommenttia Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Pizzat, voileivät, iltapalat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Hot dog – kuumat koirat


hot-dog

Kinuskikissa tarjoilee hot dogit eli kuumat koirat itse leivotuilla sämpylöillä. Nakin kylkeen sopii sinapin ja ketsupin lisäksi myös muita aineksia, kuten salaattia, suolakurkkua ja smetanaa. Sämpylätaikinan ohje on Valion sivuilta.

10 kappaletta

Hot dog -sämpylät:
35 g hiivaa
2 ½ dl täysmaitoa
20 g voita
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja

Väliin:
pitkiä nakkeja
jääsalaattia
rucolaa
(valkosipuli)suolakurkkua
smetanaa
sinappia
ketsuppia
paahdettua sipulia


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää huoneenlämpoinen voi ja suola. Sekoita vehnäjauhot joukkoon vähitellen. Vaivaa taikinaa joko yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin 20 minuuttia.

Leivo taikinasta pitkä pötkö ja jaa se 10 yhtä suureen osaan. Muotoile pitkulaisiksi sämpylöiksi. Kohota liinalla peitettyinä 1,5 tuntia.

Paista uunissa 225 asteessa 8-10 minuuttia.

hot-dog-vaihe

Grillaa nakit. Leikkaa sämpylän kylkeen viilto ja laita väliin nakki sinapin ja/tai ketsupin kanssa. Täydennä halutessasi muilla aineksilla!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
22 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvontaTammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit