Olen toteuttanut monia erityisruokavalioihin sopivia reseptejä, joissa on huomioitu eri ruokarajoitteita ja allergioita, viimeisimpänä toukokuussa julkaistu ton-korvapuustit. Vähähiilarinen ruokavalio on kuitenkin jäänyt minulta huomioimatta. Olen yhdistänyt karppauksen lähinnä vain painonhallintaan, ja varsinaisia laihdutusreseptejä en ole innostunut tekemään. Alkukesästä kävin tervehtimässä sukulaisia Oulussa ja tämä reissu pysäytti ajattelemaan asiaa uudesta näkökulmasta. Vähähiilariselle ruokavaliolle voi olla myös terveydelliset syyt esimerkiksi diabetes-tapauksissa. Enoni joutuu noudattamaan ruokavaliota, johon kuuluu vain 30-50 g hiilihydraatteja vuorokaudessa. Sain tämän reseptin enon vaimolta, joka on opetellut loihtimaan mielettömän maistuvia ruokia ja leivonnaisia minimaalisella hiilarimäärällä. Tämä kakkuresepti on käytännössä hiilariton: vain 1 g per pala.

Kakussa on yhteensä 24 g hiilihydraattia. Siitä tulee noin 24 ohutta viipaletta, joten yhdessä kakkupalassa on vaivainen 1 g hiilihydraattia.