22.03.2016   12 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Marenkikakut,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Helppo marenki-suklaakakku


marenki suklaakakkumarenki suklaakakku 2

Jos rakastat marenkia, suklaata ja makeaa, tämä kakku on juuri sinulle. Kakun täytteessä ja kuorruttamisessa on käytetty ns. sveitsiläistä marenkia, joka valmistetaan kuumassa vesihauteessa, minkä ansiosta sen rakenne on pehmeä mutta kestävä. Marenkia voi pursottaa kermavaahdon tapaan ja se säilyy hyvin huoneenlämmössä. Tämän kakun erikoisuutena onkin, että se kestää pidemmänkin kahvittelutuokion priimana. Pohjat tein valmiista suklaataikinasta, joka on mielestäni mielettömän herkullista. Keksitaikina soveltuu täytekakun pohjaksi, kun huomioi muutamat jipot. Lue vinkit huolellisesti ennen kuin ryhdyt hommiin!

Koska kakku on makeaa, sen kanssa kannattaa tarjota raikkaita marjoja tai hedelmiä. Esimerkiksi "marja-cockail" mansikoista, vadelmista ja mustikoista sopii täydelliseksi lisukkeeksi suklaa-marenkiyhdistelmän kanssa. Vaihtoehtoisesti voit laittaa marjat kakun sisään marenkivaahdon päälle.

Vinkit:

  • Vältä kostukkeessa makeita nesteitä, kuten limsaa, sillä pohja itsessään on makea. Jos kakkua ei tarjoilla heti, kannattaa kostukkeena käyttää kivennäisvettä, joka ei pilaannu huoneenlämmössä.
  • Kakku kannattaa valmistaa tarjoilupäivänä ja säilyttää huoneenlämmössä, jolloin rakenne ja erityisesti pohjat ovat pehmeimmillään. Suklaapohja kovettuu viileässä, mikä vaikeuttaa leikkaamista.
  • Pohjat voi paistaa ja kostuttaa hyvissä ajoin, jotta kosteus ehtii tasoittua. Kakku kootaan kostutetuista pohjista.



Pohja (2 kpl):
2 pkt (à 380 g) Myllyn Paras suklaataikinaa

Kostutus:
1 dl maitoa tai kivennäisvettä

Marenkivaahto:
5 valkuaista
3 ¼ dl sokeria
pinkkiä pasta- tai geeliväriä

Täytteeseen tai tarjoiluun:
marjoja tai hedelmiä


Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Sivele sisäreunan alaosaan öljyä.

Painele toinen taikina vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Pohja saa jäädä pehmeäksi. Paista toinen pohja samalla tavalla. Anna pohjien jäähtyä liinalla peitettynä.

marenki-suklaakakku-vaihe marenki-suklaakakku-vaihe-2

Pistele pohjiin reikiä haarukalla. Imeytä kostuketta sudin avulla. Kostuta erityisen huolellisesti reunaosat. Jos kakkua ei tarjoilla heti, kannattaa kostukkeena käyttää kivennäisvettä tai muuta nestettä, joka ei pilaannu huoneenlämmössä.

marenki-suklaakakku-vaihe-3

Laita isoon kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Mittaa valkuaiset ja sokeri reilun kokoiseen teräskulhoon, joka kuitenkin mahtuu kattilan sisään. Vaahdota valkuaisia kuumassa vesihauteessa noin 10 minuuttia (kunnes vaahdon lämpötila on 60 astetta). Kulhon ei tarvitse välttämättä koskettaa vettä. Ota kulho kattilan päältä ja jatka vatkaamista muutamia minuutteja, jotta vaahto jäähtyy.

marenki-suklaakakku-vaihe-4

Laita kostutettu pohja tarjoilulautaselle. Levitä pohjan päälle valkuaisvaahtoa (ja hedelmiä tai marjoja). Nosta päälle toinen pohja.

marenki-suklaakakku-vaihe-8

Värjää loput marenkivaahdosta osittain pinkiksi kääntelemällä nuolijan avulla joukkoon pastaväriä. Älä sekoita liikaa, jotta vaahtoon jää selkeitä raitoja. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Peitä kakun pinta kauttaaltaan pursotetuilla ruusukkeilla.

marenki-suklaakakku-vaihe-6 marenki-suklaakakku-vaihe-7

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
51 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lasten välipalakakku
    Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…
  • Liinukka
    Kinuskikissa: Tervehdys liinukka ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinä valmistutkin pian unelma-ammattiin! Varmasti hienoa päästä tekemään työkseen jotain, johon suhtautuu niin intohimoisesti.…
  • Kinuskikissa suosittelee: siemennäkkäri
    Kinuskikissa: Kivoja vinkkejä tuli marikselta! :)
  • Sitruuna-marenkitorttu
    Kinuskikissa: Elina: valmis lemon curd on aika makeaa, joten kannattaa melko varovainen olla sen määrän kanssa. Mutta toisaalta sitruunaa pitää kyllä…
  • Puffet-jäätelökakku
    Kinuskikissa: Johanna: kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavasta palautteesta! :)

Kumppanit

suomi100
valio-tammikuu