30.06.2013   45 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Helpot mansikkaleivokset


mansikkaleivokset2-1

Vinkit:

  • Neliskanttisessa uunivuoassa teet kerralla ison kakun suurellekin vierasmäärälle. Kakkua ei tarvitse leikata leivoksiksi vaan sen voi tarjota sellaisenaan rennosti mansikoilla koristeltuna. Leikkaa saksilla tai mattoveitsellä leivinpaperin reunat ympäriltä, kun olet siirtänyt kakun tarjoilualustalle.
  • Vähennä määristä kolmannes, niin voit koota kakun tavalliseen pyöreään vuokaan (24-26 cm).
  • Voit käyttää levykakkupohjan koko pellin kokoisena ja hyydyttää täytteen isompaan vuokaan. Näin saat vielä isomman määrän (hieman matalampia) leivoksia.
  • Pohjana voi käyttää myös juustokakun keksipohjaa 1,5-kertaisena. Keksipohjaa ei tarvitse kostuttaa.



24 kappaletta

Pohja:

⅔ tummasta levykakkupohjasta

Kostutus:

n. 1 ½ dl sitruunalimsaa tai vaniljalla maustettua maitoa

Täyte:
14 liivatelehteä
6 dl vispikermaa
750 g vaniljavanukasta (esim. X-tra tai Ehrmann)
1 dl sokeria
8 dl (n. 750 g) mansikkasosetta

Pinnalle:

(valmista kinuskikastiketta)
kokonaisia mansikoita


Valmista tumma levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Vuoraa korkeareunainen uunivuoka (31 x 23 cm) alumiinifoliolla ja leivinpaperilla. (Alumiinifolio tukee kakkua nostovaiheessa. Leivinpaperin päällä kakku on puolestaan helpompi leikata paloiksi.) Leikkaa levykakkupohjasta sopiva pala vuoan pohjalle. Kostuta sitruunalimsalla tai vaniljamaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja sokeri.

Soseuta mansikat. Laita 2 dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liotetut liivatteet. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa uudelleen. Sekoita liivate-mansikkaseos täytteeseen yhdessä lopun mansikkasoseen kanssa.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

mansikkaleivokset-vaihe-1

Nosta kakku folion avulla vuoasta. Käännä leivinpaperin reunat kakun ympäriltä. Leikkaa kakku leivoksiksi ja nosta tarjoilulautaselle.

mansikkaleivokset-vaihe-2

Voit valuttaa leivosten päälle valmista kinuskikastiketta. Halkaise mansikat ja laita puolikas jokaisen leivoksen päälle.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
82 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit