12.10.2016   8 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Härkis-kasvispiirakka


harkis-piirakka

Syksy on tuonut tullessaan odotettuja tuoteuutuuksia kasvisruokien kokkaamista opettelevalle sekasyöjälle. Erityisen tykästynyt olen härkäpavuista valmistettuun Härkikseen. Yksi iso erävoitto oli, kun lapset ottivat ensimaistamisella omakseen härkäpapupihvini. Päätinkin, että lokakuussa valmistan joka viikko jonkin uuden kasvisruoan.

Tämä innostus näkyy leivonnassakin ja halusin tehdä Härkiksestä kasvispiirakan, joka on myös helposti muokattavissa vegaaniseksi. Testasin myös vegaaniversion, eikä makueroa oikeastaan ollut kuin fetajuuston osalta. Bute Island -merkkinen kreikkalaistyylinen fetan korvike oli tuoreena esikuvansa oloista. Uunissa se kuitenkin suli tavallisen juuston tavoin, tosin väri oli lähes valkoinen ja hieman läpikuultava. Ehkä kokeilisin uunissa paistettavan piirakan päälle jotain toista kasvispohjaista ”juustoa”.

Pohja:
150 g voita
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
¼ dl kylmää vettä

TAI

Kevyt vegepohja:

2 avokadoa
3 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä

Täyte:
1 iso punainen paprika
1 iso sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
3 dl kevytkermaa (tai kaurakermaa)
2 munaa (tai ½ dl perunajauhoja)
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
¼ tl kurkumaa
¼ tl mustapippuria
½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
250 g Härkis-härkäpapuvalmistetta

Pinnalle:
100 g feta-/salaattijuustoa (tai juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta)
tuoretta korianteria


Tavallinen täysjyväpohja: nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Vegepohja: Kuori avokadot ja poista kivet. Hienonna avokadot haarukalla muussaamalla. Yhdistä jauhot ja suola. Sekoita avokadon joukkoon jauhoseos ja öljy.

Vuoraa irtopohjaisen sydänvuoan (vastaa 24-senttistä pyöreää vuokaa) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa paprika kuutioiksi ja hienonna sipuli. Pehmennä kasviksia pannulla öljytilkassa. Lisää joukkoon myös murskattu valkosipulinkynsi.

Sekoita kerman joukkoon munat (tai perunajauhot), mausteet ja hienonnettu korianteri. Lisää lopuksi paprika-sipuliseos ja Härkis.

Kaada täyte vuokaan. Murenna pinnalle fetajuusto. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota sitten vuoan reunus. Leikkaa ennen tarjoilua pinnalle tuoretta korianteria.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
43 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit