21.09.2010   53 kommenttia Kategoria: Täytekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Haltian polttarikakku


Tämän kakun tein ystäväni polttareihin, joita vietettiin haltiateemalla. Kakun päällä on Taru sormusten herrasta -tarinasta tuttu Lorienin lehti. Morsian puettiin haltiaksi ja samanlainen lehden muotoinen solki laitettiin myös pitämään kiinni hänen viittaansa. Teksti on haltiakielellä kirjoitettu morsiamen nimi.

Marsipaanin pinta on saatu aikaan kuvioalustalla. Täyte on yksi lempparini: kinuskivaahtoa ja vadelmia. Puolukat ja karpalotkin sopisivat hyvin makean täytteen sattumiksi. Sokerikreemi on tehty ruokotomusokerista - näin siihenkin tuli kivasti kinuskista makua. (Muokkaus 04/2015: ruokotomusokerin valmistus on lopetettu, joten käytä tavallista tomsokeria.) Kinuski kävisi ihanasti myös kakun kuorrutteeksi.

Vadelma-kinuskikakku

Pohja:
voi-sokerikakkupohja

Kostutus:

3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Kinuskikastike:
2 ½ dl fariinisokeria
3 dl kuohukermaa

Muut täyteaineet:
3 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
2 rkl vettä
250 g suomalaisia vadelmia

Kuorrutus:
sokerikreemi
750 g marsipaania tai muuta kaulintamassaa
vihreää pastaväriä

Koristeet:
sokerimassaa
vihreää ja mustaa pastaväriä
hopeista kimallepulveria + kirkasta alkoholia
hopeisia sokerihelmiä + sokerikuorrutetta


Valmista voi-sokerikakkupohja irtopohjavuoassa (halkaisija 24 cm) erillisen ohjeen mukaan ja anna pohjan jäähtyä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Pese irtopohjavuoka ja kokoa kakku siihen. Vuoraa pohja leivinpaperilla.

Valmista kinuskikastike mielellään edellispäivänä, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä. Laita jääkaappiin, kunnes kastike on täysin kylmää.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Vaahdota kevytvispi. Yhdistä vaahdot toisiinsa. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Laita alin pohjalevy vuokaan ja kostuta vaniljamaidolla. Kaada päälle puolet täytteestä. Upota täytteeseen vadelmia. Nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja käytä loput täytteestä ja vadelmista. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.


Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Valmista sokerikreemi erillisen ohjeen mukaan. Vinkki: ennen kakun päälle levittämistä kreemi kannattaa käyttää pikaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Levitä kreemi kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille.

Värjää marsipaani vihreäksi ja kauli se n. 2 ½ mm paksuksi levyksi. Laita päälle kuvioalusta kuviopuoli alaspäin. Painele alusta tiiviisti marsipaaniin niin, että kuvio uppoaa kunnolla marsipaaniin. Apuna voi käyttää kaulinta. Nosta alusta pois paikoiltaan.



Kuorruta kakku normaaliin tapaan marsipaanikuorrutteen ohjetta noudattaen.


Lehtikoriste on tehty sokerimassasta, joka on värjätty vihreäksi pastavärillä. Hopeiset kiehkurat on tehty harmaaksi sävytetystä sokerimassasta ja kuivatettu muotoonsa foliotukien avulla. Hopea väri on tehty sekoittamalla hopeisen kimallepulverin joukkoon muutama tippa kirkasta alkoholia. Hopeahelmet on liimattu paikoilleen sokerikuorrutteella.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
13 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat