24.10.2016   16 kommenttia Kategoria: Halloween,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Halloween-kurpitsakakku


halloween-kurpitsakakku

halloween-kurpitsakakku-2

Essin leipoma syksykakku jäi mieleeni muutaman viikon takaa ja kun tuli aika suunnitella halloween-aiheista tarjottavaa, kaivoin Essin kakun uudelleen esiin. Tavoitteena oli saada kakulle värillinen, kaadettava kuorrute. En ole aiemmin rohjennut värjätä valkosuklaakuorrutetta näin voimakkaasti, koska suklaa on herkkä raaka-aine. Päädyin kuitenkin siihen, että kuorrute ei voi epäonnistua, jos värin sekoittaa kermaan ja lisää suklaan vasta myöhemmin. Toki pastavärit ovat suositeltavia tässäkin yhteydessä. Tämä teoria toimi myös käytännössä ja näin kuorrutteesta tuli sähäkän oranssi.

Vinkki: Täysruokosokerissa on erityinen, hieman lakritsia muistuttava arominsa. Täysruokosokeria myydään hienona, lähes jauhemaisena. Voit käyttää sen tilalla myös tomusokeria, jolloin kreemistä tulee vaaleaa.

Pohja:
4 munan sokerikakkupohja (tai gluteeniton kakkupohja)

Kostutus:
1 ¾ dl maitoa

Kreemi:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
250 g voita
3 dl tomusokeria tai hienoa täysruokosokeria
2 tl vaniljauutetta
2 dl (jäisiä) puolukoita

Oranssi valkosuklaakuorrute:

1 dl kuohukermaa
oranssia pastaväriä
200 g valkosuklaata

Koristelu:
mustaa vaniljamassaa, lakritsitoffeeta tai sokerimassaa


Valmista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan 24-senttisessä vuoassa. Anna jäähtyä ja leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne pehmentyvät huoneenlämpöisiksi. Notkista voi kuohkeaksi vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää sokeria vähän kerrallaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljauute. Erota kreemistä noin kolmannes kuorruttamista varten. Sekoita lopun kreemin joukkoon puolukat.

Jos puolukat ovat jäisiä, ne jähmettävät kreemin sopivasti ja voit samantien täyttää kakun. Muussa tapauksessa laita täyte hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pikaisesti pakastimeen. Vahdi kreemiä, jotta se ei jähmety liian kovaksi. Älä laita kuorrutekreemiä tässä välissä jääkaappiin, jotta se säilyy notkeana.

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet puolukkakreemistä. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä loput kreemistä. Nosta päälle viimeinen pohja ja kostuta. Tasoita reunat lastalla.

Levitä päälle puolet kuorrutekreemistä. Nosta kakku jääkaappiin noin puoleksi tunniksi tai kunnes kreemin pinta on kovettunut. Levitä sitten loput kreemistä. Kahdessa osassa tehty kuorruttaminen varmistaa tasaisen lopputuloksen. Nosta kakku jääkaappiin ainakin tunniksi ennen valkosuklaakuorrutteen valmistamista.

halloween-kurpitsakakku-vaihe

Mittaa kerma kattilaan ja värjää se oranssiksi (tai haluamaasi sävyyn) sekoittamalla joukkoon pastaväriä (huomioi, että väri syvenee lämmittämisen ja suklaan lisäämisen myötä vielä aavistuksen verran). Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele, kunnes valkosuklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.

halloween-kurpitsakakku-vaihe-2 halloween-kurpitsakakku-vaihe-3

Anna kuorrutteen jäähtyä kylmässä vesihauteessa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta. Jos et lämmittänyt sitä suklaan lisäämisen jälkeen uudelleen, kuorrute on viileämpää ja näin paksumpaa – sopivaa siis kaadettavaksi kakun päälle.

Kaada kuorrute kakun keskelle. Anna levitä päällisosan päälle, mutta pysäytä ennen kuin kuorrute valuu reunan yli. Kun kuorrute on jähmettymäisillään, päästä sitä hallitusti tippumaan kakun sivuille. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään.

halloween-kurpitsakakku-vaihe-4 halloween-kurpitsakakku-vaihe-5

Kauli musta massa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä halloween-kurpitsan silmät, nenä ja suu. Aseta koristeet kuorrutteen päälle.

halloween-kurpitsakakku-vaihe-6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
57 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit