23.10.2014   50 kommenttia Kategoria: Halloween,  Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

Haamumetsän suklaakakku


haamumetsan-kakku-2

Tämä suklaakakku on erityinen kahdessa mielessä. Ensinnäkin se sopii useimpiin erityisruokavalioihin, koska kakku on gluteeniton, maidoton, munaton, pähkinätön ja vegaaninen. Se on saavuttanut myös erityisen kestosuosikin maineen omassa tuttavapiirissäni, myös lasten keskuudessa.

Alun perin minun oli tarkoitus kehitellä suklaakakusta jokin uudenlainen versio. Mielessäni oli lakritsi, mikä osoittautui liian kunnianhimoiseksi tavoitteeksi. En voinut käyttää kaupan lakritsikarkkeja niiden sisältämän gluteenin/maidon vuoksi. Olisin halunnut maustaa kakun lakritsin valmistuksessa käytettävällä lakritsiuutteella ja anisöljyllä, mutta kumpaakaan ei löytynyt ahkerasta luontaistuote- ja ekokauppojen kiertelystä huolimatta. Olisi kiva tehdä tuollainen kokeilu, mutta en toisaalta halua käyttää resepteissäni niin erikoisia raaka-aineita, että niiden löytäminen muodostuu leipomisen esteeksi. Niinpä tämä kakku oli perinteinen suklaaversio, tästä vanhasta reseptistäkin tuttu, toki uuden esiin nostamisen arvoinen.

Kun itse kakku on nopea ja helppo valmistaa, jää koristeluunkin enemmän aikaa. Halloween-juhlan hengessä kakun aiheeksi tuli haamut ja syksyiset puut. Puut tein Candy meltseistä, jotka eivät ole maidottomia niiden sisältämän herajauheen vuoksi. Turvauduin tähän, sillä tavallinen tumma suklaa ei pysy muodossaan pitkään ja tämän kakun piti kestää myös kuljetusmatka. Jos koristeetkin haluaa maidottomina, ne voi tehdä maidottomasta tummasta suklaasta ja laittaa vaikka reunoja vasten nojaamaan tai asetella vaakatasoon kakun päälle.

Gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen suklaakakku

Pohja:
150-160 g (gluteenittomia ja maidottomia) digestive-keksejä
75 g (maidotonta) leivontamargariinia
¼ dl ruokosokeria

Täyte:
6 dl soijavispiä (tai vispikermaa)
350 g (maidotonta) tummaa suklaata
½ dl ruokosokeria

Syyspuut:
ruskeita Candy melts -nappeja (ei maidoton) tai maidotonta tummaa suklaata
eri värisiä nonparelleja, strösseleitä tai koristerakeita (huomioi gluteenittomuus!)

Haamut:
1 ½ dl soijavispiä
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl sokeria
salmiakkihippuja


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksit ja ruokosokeri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula ja ruokosokeri soijavaahdon joukkoon. Levitä täyte vuokaan. Täyte on melko jämäkkää, joten levitysjäljet voi jättää suosiolla näkyviin. Pintaa voi kuvioida myös esimerkiksi haarukalla.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota vuoasta ja tasoita reunat lastalla.

haamumetsan-kakku-vaihe

Laita Candy meltsit pienen pakastuspussin sisään, sulje pussi huolellisesti ja laita varmistukseksi pussinsulkija. Kaada astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes meltsit ovat sulaneet. Kuivaa pussi ja leikkaa kulmaan pieni aukko.

Pursota puukuvioita leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Ripottele päälle nonparelleja ja strösseliä syyslehdiksi. Nosta koristeet jääkaappiin jähmettymään.

haamumetsan-kakku-vaihe-6

Mittaa kulhoon soijavispi ja sokerit. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Laita soijavaahto pursotuspussiin ja leikkaa kärkeen aukko.

haamumetsan-kakku-vaihe-2

Työnnä suklaapuita pystyyn täytteeseen.

haamumetsan-kakku-vaihe-3

Pursota puiden väliin haamuja. Aseta haamujen silmäaukoiksi suklaahippuja. Viimeistele kakun pinta värikkäillä nonparelleilla ja strösselillä.

haamumetsan-kakku-vaihe-4 haamumetsan-kakku-vaihe-5

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
84 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat