Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Vieraskirja

15.10.2007

Hei Kinuski!

Olisi tosi kiva, jos jättäisit tänne pienen tassunjäljen. On mukava tutustua sivuston käyttäjiin, joten kerro ihmeessä jotain itsestäsi ja leipomisharrastuksestasi. Kaikki palaute on tervetullutta. Reseptitoiveita ja sivuston kehitysehdotuksia voi osoittaa Toiveet ja kehitysehdotukset -sivulle sekä Palaute-foorumiin. Leivontaan liittyviin kysymyksiin saa avun Kinuskifoorumin Pulmapalstalta.

Iloisin leivontaterveisin

Kinuskikissa

Kommentit (1736)

Kinuskikissa
31.8.2020 22:41

Jatuli67: perinteistä sokerikakkupohjaa en ole karppisokerilla testannut. Mutta esimerkiksi marenki onnistuu, tosin paistoaika on murto-osa normaalista. Kannattaa siis testata! Karppisokerista tekemiäni reseptejä voi vilkuilla täältä:

https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku/?sanahaku=karppisokeri

Jatuli67
30.8.2020 13:50

Hei
Oletko koskaan tehnyt kakkupohjaa Karppi sokerista.
Mitenkähän onnistuu?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
21.7.2020 07:35

Sirkka: On totta ettei vaniljamassa välttämättä tarvitse kreemiä alleen,se on hyvä tuote,mutta…
Kun kyseessä on tärkeä kakku tärkeään hetkeen ja teet sen jo edellisenä päivänä niin nyt minä kyllä suosittelisin kaiken varmuuden vuoksi tekemään kakun päälle ohuen kreemikerroksen ihan sen takia että kakun kosteudet pysyvät varmasti vaniljamassasta kaukana.
Silloin kakku voi huoleti odottaa H- hetkeä ja sinä voit rentoutua muihin hommiin.
Koristelun jälkeen siirrät kakun jääkaappiin ilman kupua odottamaan juhlapäivää niin hikoilua ei tapahdu.
Muista kuitenkin siirtää voimakkaita tuoksuja omaavat valmisteet kaapissa kauemmaksi kakusta ja kääri nuo ruoka-aineet huolellisesti johonkin muovipussiin tai laita kannelliseen rasiaan niin silloin kakkuun ei tule ikäviä ylimääräisiä haju haittoja!

Sinulle lähetän niin ikään vielä Kinuskikissan toiveen kysymyksien sijoittelusta,eli toiveena on kysymykset aina niitä koskevan reseptin sivulle. Kun tämä massaa koskeva kysymys on massoja käsittelevällä sivulla , juustokakku kysymykset juustokakku sivuilla jne. ne auttavat muita leipureita enemmän samassa tilanteessa.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
21.7.2020 07:22

Jaana: Voileipäkakut Kinuskikissa on tainnut tehdä paahtoleipäviipaleista ja niissähän ei eroja juuri ole.
Paahtoleipäviipaleet ovat siitä hyviä, kun ne ovat neliskulmaisia joten niistä saa helposti koottua suorakaiteenmuotoisen kakun.
Itse tapaan vielä ottaa sen astetta isomman ns. ”säästöpussin” missä viipaleita on muutama enemmän ja viipaleetkin ehkä hivenen isompia kuin pienen pussin viipaleet.

Yleisenä ohjeena jaan sinulle sitten vielä Kinuskikissan kainon toiveen siitä, että kysymykset kannattaa aina julkaista niitä koskevan reseptin sivulla. Eli esim. voileipäkakkuja koskevat kysymykset jonkun voileipäkakku reseptin sivulle,juustokakku kysymykset juustokakku reseptin sivulle jne.
Siellä ne hyödyttävät eniten kaikkia samassa tilanteessa olevia leipureita.

Sirkka Asikainen
20.7.2020 13:23

Hei

Tuosta vaniljamassasta kysyisin, kun en ole aiemmin käyttänyt. Onko tosi, ettei sen alle tarvita välttämättä mitään kreemiä? Mitä siihen alle kannattaisi laittaa? Tarkoitus on koristella rippikakku jo juhlia edeltävänä päivänä, koska juhlapäivän aamuna ei enää ehdi. Säilyykö massalla päällystetty kakku kuivana ja hikoilematta seuraavaan päivään?

Jaana Utriainen
20.7.2020 11:55

Hei
Voileipäkakku viipaleista, minkä kokoisia noin 1 viipale, että riittää noihin viipalemääriin mitkä on täällä ?
16 viipaletta 14 henkilölle jne
Ystävällisin terveisin
Jaana Utriainen Oulusta

Kinuskikissa
13.4.2020 14:53

Ritva: hieman tosiaan vaikeaa antaa vastausta tietämättä maidon suhdetta kokonaisuudessa. Yksi vaihtoehto on tehdä kakkutaikina alkuperäisen ohjeen mukaan ja käyttää alkoholi kakun kostuttamiseen. Kuivakakkujakin voi siis kostuttaa ja muokata tällä tavalla makua.

Cherry2
12.4.2020 15:25

Ritva, minkälainen ohje sinulla on? Jos se on ”normaali” kuivakakkuohje, jossa rasva ja sokeri vaahdotetaan ja sitten lisätään munat ja jauhot ja maitoa tulee vain muutama rkl, sen voi hyvin vaihtaa punssiin. Toki siitä tulee makua eri tavalla kuin maidosta. Jos taas maitoa tulee enemmän, punssia kannattanee ehkä lantrata hiukan ettei tule liian vahva maku. Toivottavasti kakkusi onnistuu 🙂

Ritva Koponen
12.4.2020 14:55

Ei ole kinuskikissan kakkuohje,mutta ajattelin kun hän leipoo niin paljon että varmaan on hänelläkin ohjeita johon tulee alkoholia.Niin sillä kyselen,mutta jos leivon itse ja kokeilen niin sittenhän tuon tietää jos menee kakku pilalle.

Kinuskiemo
10.4.2020 16:05

Ritva: Jos ei ole kyse jostain Kinuskikissan tietystä kakusta, ei uskalla mennä neuvomaan.

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa