25.08.2016   9 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat,  Syksy,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Gluteeniton sienipiirakka


kantarellipiirakka

Kantarellit palkitsevat varhaisen sienestäjän, sillä ensimmäiset kantarellilöydöt voi tehdä jo keskikesällä. Usein kantarellipiirakka onkin kauden ensimmäinen sienipiirakka. Tämän piirakan koemaisteluun osallistui myös Kinuskiemo ja Kinuskivaari, jotka ovat molemmat innokkaita metsässä liikkujia. Marjojen lisäksi mukaan tarttuu ”metsän kultaa” – tänäkin vuonna varsin komeita kantarelliyksilöitä! Yhteistyömme onkin saumaton: minä saan raaka-aineita resepteihini ja he valmiita leivonnaisia maisteltavaksi.

Piirakan pohja on gluteeniton – tässä siis vastaus monien toiveisiin gluteenittomasta suolaisesta piirakasta, jonka täytettä voi toki vaihtaa selailemalla Suolaiset piirakat -osion reseptejä. Lisämakua ja rakennetta pohjaan antaa pellavansiemenrouhe ja juustoraaste.

Sienet pääsevät oikeuksiinsa, kun mukana on suolaa, pippuria ja runsaasti sipulia. Lisämausteena piiraassa on Koskenlaskija-juustoa, jolla olen korvannut kerman.

Vinkit:

  • Jos ostat kantarellit torilta tai poimit ne itse, varaa kokonaisia sieniä 2 litraa.
  • Kokeile myös muita sieniä, kuten mustatorvisieniä tai suppilovahveroita.

Gluteeniton kantarellipiirakka

Pohja:
3 ½ dl Viljatuote vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta *
1 dl pellavansiemenrouhetta *
1 dl juustoraastetta (esim. parmesaani tai mustaleimaemmental)
2 tl psylliumkuitujauhetta *
½ tl suolaa *
150 g voita
½ dl vettä

Täyte:
450 g kantarelleja
1 ½ sipulia
¾ tl suolaa *
½ tl mustapippuria *
250 g Koskenlaskija juoksevaa sulatejuustoa
1 dl kevytmaitoa
3 munaa

* = löytyy Punnitse & Säästä -valikoimasta, vaihtelee myymälöittäin


Yhdistä jauhot, pellavansiemenrouhe, juustoraaste, psyllium ja suola kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm tai vastaava sydänvuoka) pohjalle ja reunoille.

kantarellipiirakka-vaihe-7 kantarellipiirakka-vaihe-2

Pilko kantarellit ja hienonna sipuli. Laita sienet ja sipuli kuivalle pannulle ja kypsennä, kunnes neste on haihtunut (jos nestettä on reilusti, osan voi lopuksi valuttaa). Mausta suolalla ja pippurilla.

kantarellipiirakka-vaihe kantarellipiirakka-vaihe-4

Yhdistä sulatejuusto, maito ja munat keskenään käsivispilällä sekoittaen. Lisää joukkoon sieni-sipuliseos.

kantarellipiirakka-vaihe-3 kantarellipiirakka-vaihe-5

Kaada täyte vuokaan.

kantarellipiirakka-vaihe-6

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Yhteistyössä Punnitse & Säästä

punnitse-logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
40 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100