05.08.2016   1 kommentti Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Focaccia-sämpylät


focaccia-sampylat

Focaccia on herkuttelua parhaimmillaan: oliiviöljyä säästelemättä syntyy pehmoinen ja maukas italialaisleipä. Tätä voi verrata pullaan, joka ei tuoreena kaipaa edes mitään lisukkeita. Vaikka raaka-aineet ovatkin vähän erikoisempia, ei leivän tekeminen ole tavallista sämpylää kummoisempaa. Itse asiassa leivontavaihe on sämpylöitä nopeampi, sillä taikinaa ei työstetä enää kohoamisen jälkeen, vaan se annostellaan lusikalla nokareiksi pellille. Lopputulos on jotain sämpylän ja rieskan väliltä. Vähän sämpylää ohuempina näitä ei kannata leikata kahtia, mutta toisaalta leipäset on jo moneen kertaan oliiviöljyllä voideltuja, joten ne voi pistellä suuhun sellaisenaan. Siksi nämä ovatkin helppo tarjottava esimerkiksi salaatin tai keiton lisukkeena. Toki taikinan voi myös kaataa kerralla pellille ja leikata paloiksi paistamisen jälkeen, kuten focaccia-leivän ohje neuvoo.

20 kappaletta

Taikina:
5 ½ dl durumvehnäjauhoja
½ rkl hienoa merisuolaa
¼ pkt (à 50 g) hiivaa
2 ½ dl vettä
¾ dl oliiviöljyä
½ dl valkoviiniä (tai omenamehua tai vettä)

Pinnalle:
oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia
sormisuolaa
(kirsikkatomaatteja ja/tai oliiveja)


Yhdistä durumvehnäjauhot ja suola kulhossa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada hiivaseos siihen. Alusta hiivaseos kädellä taikinaan ja lisää samalla
vuorotellen öljyä ja valkoviiniä. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota vedottomassa paikassa pari tuntia.

Annostele taikinasta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Älä sekoita tai vaivaa enää kohonnutta taikinaa. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 20-30 minuuttia.

Voitele leipäset oliiviöljyllä. Pistele koloja sormenpäällä. Ripottele pinnalle hienonnettua rosmariinia ja sormisuolaa. Halutessasi painele sämpylöihin kirsikkatomaatin ja/tai oliivin puolikkaita.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Sivele valmiiden leipästen päälle varoen oliiviöljyä, jotta suola ja rosmariini ei pyyhkiydy pois. Tarjoile mieluiten vastapaistettuina.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
32 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100