02.04.2017   6 kommenttia Kategoria: Kevät,  Muffinssit,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Emilian tulppaanimuffinssit


Kinuskikissan tervehdyksessä kerroinkin Emilian ja minun tapaamisesta, joka järjestyi Brother Christmasin kautta. Päivän ideana oli mukavaa ajanviettoa leipoen sekä muotteja ja pursotuksia kokeillen. Kakun lisäksi teimme (lue: Emilia teki) näitä muffinsseja. Hyvin nopeasti selvisi, että Emilia on taidoiltaan ihan ammattilaistasoa, vaikka ikää on vasta 16. Hän hoitelee suvereenisti isojenkin juhlien kakkutilaukset, soveltaa omalla intuitiollaan reseptejä ja ylipäätään hallitsee alan termit ja tekniikat. Se on tietenkin vaatinut vankkaa innostusta ja uurastusta. Kaiken ohella Emilia on taistellut aivosyöpää vastaan ja toipunut lukuisista leikkauksista. Huikea nuorinainen!

Olin hyvilläni, että tulppaanityllaa ei Emilia ollut vielä ehtinyt kokeilla, sillä on aina riemukasta tutustua uusiin tekniikoihin. Kuvan tulppaanit ovat Emilian pursottamia. Tykättiin molemmat, että tuo sitruunan kuoriraasteella maustettu kreemi oli tosi hyvää. Niin pitää ollakin, sillä pursotuksista sitä kertyy reilu nokare. Toki yksikin kukka per muffinssi on jo näyttävä! Aurinkoisena hehkuvat kukkaset loistavat kuin Emilia itse. 🙂

Haluaisin tässä yhteydessä lähettää lämpöiset terveiset Emilian ihanalle Venla-siskolle ja tietenkin Paula-äidille! Kiva, että olitte mukana viettämässä päivää kanssamme. Tukijoukot ovat tärkeitä ja myös he ansaitsevat hemmotteluhetkensä. Resepti onkin omistettu koko kolmikolle! ❤️

14 kappaletta

Taikina:
200 g Daim-maitosuklaata (Marabou)
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Sokerikreemi tulppaanipursotuksiin:
125 g huoneenlämpöistä voita
1 sitruunan kuoriraaste
4 dl tomusokeria
2 rkl + 2 tl vettä
keltaista ja vihreää pastaväriä

Lisäksi:
Russian Tip -tulppaanitylla
lehtitylla ja pieni liitin
kertakäyttöisiä pursotuspusseja (30 cm ja 45 cm)


Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota voi/margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voin pehmeys vaikuttaa kreemin rakenteeseen ja näin pursotusjälkeen. Notkista voi sähkövatkaimella. Lisää sitruunan kuoriraaste. Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä. Sekoita joukkoon vesi pienissä erissä huolellisesti vatkaten. Erota kreemistä pieni osa ja värjää se pastavärillä vihreäksi. Värjää loput keltaiseksi.

Käytä kreemi samantien, älä siis laita sitä välillä jääkaappiin (paitsi jos kreemi pursotuksen aikana muuttuu liian löysäksi). Laita tulppaanitylla pursotuspussin sisään ja vedä pussin suu tiukasti tyllan ympärille (pussin pää on tässä vaiheessa leikattu sopivan kokoiseksi). Täytä pussi keltaisella kreemillä ja nipistä se kiinni pussinsulkijalla. Pursota tulppaaneja muffinssien päälle. Pyyhkäise tyllan suu talouspaperin avulla puhtaaksi jokaisen purostetun kukkasen jälkeen, jotta pursotusjälki säilyy terävänä.

Kiinnitä lehtitylla toiseen pursotuspussiin pienen liittimen avulla. Täytä pussi vihreällä kreemillä ja pursota lehtiä tulppaanien ympärille.

Säilytä koristellut muffinssit jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
44 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100