18.04.2016   6 kommenttia Kategoria: Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä,  Leivokset,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa,  Pullat, munkit ja donitsit,  Vappu
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Churrolados – jäätelötäytteiset churrot


churrolados

Espanjalaiset munkit eli churrot ovat isolla tähtityllalla pursotettuja tankoja. Tyypillisesti niitä nautitaan dippaamalla kaakaoon, kahviin tai suklaasulaan. Churro-taikinasta voi pursottaa myös kiekkoja ja täyttää jäätelöllä. Näin niistä saa taivaallisia jäätelöleivoksia vappu- tai kesäherkutteluun.

Vinkit:

  • Valmista jäätelö tarjoilua edeltävänä päivänä. Churrot puolestaan ovat parhaimmillaan tuoreina.
  • Voit toki käyttää myös valmista jäätelöä!
  • Tuunausvinkkejä: lisää churro-taikinaan teelusikallinen kanelia. Käytä täytteenä kardemummalla maustettua jäätelöä. Jäätelöä voi maustaa myös kaakaojauheella, karkkirouheella, mausteilla tai aromeilla.

15 kappaletta

Churro-kiekot:

3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
3 dl vettä
2 rkl sokeria
2 rkl öljyä
4 munaa

Pinnalle:
1 ½ dl sokeria
2 tl kanelia

Kotijäätelö:
3 munaa
3 dl vispikermaa
¾ dl tomusokeria
1 dl glukoosisiirappia
1 vaniljatanko


Yhdistä kuivat aineet keskenään sokeria lukuun ottamatta. Mittaa vesi, sokeri ja öljy kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää jauhoseos kerralla kattilaan ja sekoita tasaiseksi kuuman lieden päällä nuolijan tai lastan avulla.

churrolados-vaihe-10

Ota kattila liedeltä ja lisää munat yksitellen, nopeasti sekoittaen. Käytä käsikäyttöistä tai yleiskoneen pallovatkainta. Taikina on paksua ja saattaa takertua vatkaimeen munia lisätessäsi. Irrota taikina välillä nuolijan avulla tai ravistelemalla vatkainta.

Laita taikina pursotuspussiin, jossa on tähtitylla (koko n. 10 mm). Pursota leivinpaperilla vuoratulle alustalle kiekkoja (halkaisija 7 cm).

churrolados-vaihe-2

Nosta pakastimeen noin tunniksi, kunnes kiekot on helppo irrottaa. Metallisen alustan päällä kiekot jäätyvät nopeamminkin. Yhdistä odotellessasi pinnalle tuleva sokeri ja kaneli.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Käytä apuna digitaalista paistomittaria. Laske kiekot reikäkauhan avulla varoen öljyyn. Voit paistaa kerralla niin monta kiekkoa kuin kattilaan mahtuu. Käännä ympäri, kun alempi puoli on kauniin ruskea. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle. Kierittele kuumat churrot kanelisokerissa.

churrolados-vaihe-6 churrolados-vaihe-7

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa kolmanteen kulhoon vispikerma. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä, kun teet vaahdotukset tässä järjestyksessä. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota lopuksi vispikerma.

churrolados-vaihe-3

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisältä veitsenkärjellä vaniljansiemenet. Lisää ne kermavaahtoon. Sekoita kermavaahtoon myös glukoosisiirappi. Yhdistä kaikki vaahdot toisiinsa huolellisesti sekoittaen. Kaada jäätelömassa rasiaan ja anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.

churrolados-vaihe-4 churrolados-vaihe-5

Anna jäätelön pehmentyä jonkin aikaa huoneenlämmössä. Ota jäätelökauhalla palloja ja laita kahden churro-kiekon väliin. Nauti samantien tai laita takaisin pakastimeen odottamaan tarjoiluhetkeä.

churrolados-vaihe-8

Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä Kinuskikissan leivontakoulussa heinäkuussa 2015.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
44 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat