07.04.2017   3 kommenttia Kategoria: Kevät,  Pääsiäinen,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: -

Auringonkeltainen kevätkakku


Keväällä saa värit räiskyä! Tämän kakun voi ajatella yhtä isona maalattuna pääsiäismunana. Keltainen luo voimakkaan pääsiäisen fiiliksen ja koristeissa voi sitten hersytellä muilla väreillä. Pääsinpä heti koekäyttämään myös uutta vaaleanturkoosia vaniljamassaa, hih! 🙂 Kokeilin kakussa 70 % -kakkupohjaa, josta enemmän kommentteja kyseisen reseptin yhteydessä. Olisi kiva kuulla, onko muilla yhtään samantapaisia havaintoja.

Sitruksinen mangokakku vaniljakuorrutteella

Pohja:
70 % -kakkupohja
1 sitruuna

Kostutus:
2 ½ dl appelsiinimehua

Täyte:
mango-appelsiinitäyte, jonka alla sitruunatahna

Kuorrutus:
(1 dl kuohukermaa TAI 200 g sitruunatuorejuustoa ja ½ dl kermaa tai maitoa)
500 g Kinuskikissan aurigonkeltaista vaniljamassaa

Koristeet:
Kinuskikissan vaniljamassoja (vaaleanturkoosi, hempeän vaaleanpunainen ja ruohonvihreä)


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Lisää halutessasi taikinaan yhden sitruunan kuoriraaste. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Valmista myös mangotäyte erillisen ohjeen mukaan.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle, kostuta ja levitä päälle sitruunatahnaa ja noin puolet mangotäytteestä. Tee seuraava kerros samaan tapaan. Kostuta myös kakun kanneksi tuleva pohjalevy. Jos täytettä jää yli, käytä se kakun pinnan tasoittamiseen. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Jos käytit koko täytteen kakun väleihin, kuorruta kakku kermavaahdolla tai tuorejuustoseoksella. Tuorejuustoseoksen valmistat notkistamalla tuorejuuston maidolla tai kermalla sähkövatkaimella sekoittaen. Levitä kakun pinnalle ohueksi kerrokseksi.

Kauli keltainen vaniljamassa ohueksi levyksi. Tomusokeria ei tarvita, sillä vaniljamassa ei tartu kiinni. Nosta levy kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen kuorrute alareunasta. Katso tarvittaessa tarkemmat vinkit kohdasta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.

Kauli muita massavärejä mahdollisimman ohueksi levyksi ja ota niistä kuvioita pienillä muoteilla. Ympyrät voi muotoilla käsin. Voit leikata massasta nauhaa leikkurin, veitsen tai taikinapyörän avulla. Liimaa koristeet kakkuun sivelemällä liimattavalle pinnalle vettä tai elintarvikeliimaa. Halutessasi voit sommitella koristeet hieman kaareviksi linjoiksi. Tämä antaa kakulle soikion vaikutelmaa.



Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
30 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100