17.12.2015   12 kommenttia Kategoria: Joulu,  Pikkuleivät,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Appelsiini-hunajapiparit


appelsiini-hunajapiparit-2

Yleensä olen joka joulu tehnyt perinteisen piparitaikinan lisäksi jonkin uuden kokeilun. Tuttujen piparimausteiden rinnalla maistuu nyt raikas appelsiini. Taikina on makeutettu pelkällä hunajalla, mitä ei mausta uskoisi – väri sen sijaan on vaaleampi. Gluteeniton jauhoseos toimii hyvin myös leivottavuuden kannalta. Taikina on hitusen tavallista tarttuvampaa ja sen tuleekin olla täysin kylmää leivontavaiheessa. Isot kuviot voi leipoa suoraan leivinpaperin päälle, jolloin ylimääräinen taikina poistetaan kuvioiden ympäriltä.

Tähtipiparit

3 pellillistä

Taikina:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl Hunajainen SAM juoksevaa luomuhunajaa
2 keltuaista
1 appelsiini
5 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua pomeranssia
2 tl kardemummaa

Koristelu:
¼ dl valkuaista
1 ½ dl tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
nonparelleja


Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon (jääkaappikylmää voita voi pehmentää hieman mikrossa). Kuumenna hunaja kiehumispisteeseen ja kaada voin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon keltuaiset (säästä valkuaiset koristeluun). Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Sekoita kuoriraaste hunajaseokseen.

appelsiini-hunajapiparit-vaihe appelsiini-hunajapiparit-vaihe-3

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan ensin puulastalla ja lopuksi kädellä sekoittaen.

appelsiini-hunajapiparit-vaihe-2 appelsiini-hunajapiparit-vaihe-4

Anna taikinan kovettua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota muotilla tähtikuvioita. Laita kuviot pellille leivinpaperin päälle.

appelsiini-hunajapiparit-vaihe-5 appelsiini-hunajapiparit-vaihe-6
appelsiini-hunajapiparit-vaihe-7 appelsiini-hunajapiparit-vaihe-8

Paista 200 asteessa pipareiden paksuudesta ja uunin tehosta riippuen 5-8 minuuttia.

Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vaahdota noin neljä minuuttia vatkaimen täydellä teholla. Sekoita joukkoon keltaista elintarvikeväriä. Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota kiehkuroita tähtien pinnalle ja ripottele päälle nonparelleja.

appelsiini-hunajapiparit-vaihe-9

Yhteistyössä Hunajainen SAM


hunajainen_sam_logo-2

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
24 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100