Nämä herkän kauniit kukkaset on valmistettu siivutetusta, tuoreesta ananaksesta uunissa kuivattamalla. Niitä voi käyttää kakun tai muiden leivonnaisten koristeena. Ananaskukkaset minulle esitteli alun perin wugezu. Sittemmin ananaskukkasia on nähty myös Pirkka-lehdessä. Nyt kokeilin niitä itsekin ja hyvällä menestyksellä. Kuivatuslämpötila tulisi olla sellainen, että ananakset kuivuvat kohtuullisessa ajassa, mutta eivät pala tai muutu pinnaltaan ruskeiksi kuin korkeintaan reunoista. Päädyin 75 asteeseen. En onnistunut leikkaamaan ananaksesta paperinohuita siivuja, joten kuivatusaika venyi useamman tunnin mittaiseksi. Ohuemmat siivut kuivuvat nopeammin. Loppuvaiheessa siirsin ananakset muffinssivuokiin, jotta ne kuivuivat koveran muotoisiksi.

Yhdestä isosta ananaksesta tulee kukkasia ainakin kolme pellillistä. Kiertoilmauunissa voit kuivattaa useamman pellillisen yhtä aikaa. Tarkista oman uunisi käyttöoppaasta sopiva kuivatuslämpötila.