Sanotaan, että Amerikassa kaikki on suurempaa, mutta pannukakun kohdalla se ei pidä paikkaansa. Kotoinen uunipellillä paistettava pannukakkumme on jättiläinen verrattuna amerikkalaisiin, jotka ovat pieniä, pyöreitä ja kuohkeita. Niiden paistamiseen tarvitset lettupannun, jolle taikinaa annostellaan reilusti, jotta pannukakuista tulee riittävän paksuja. Lettupannuissakin on eroja – toisissa saa paistettua hyvinkin paksuja kakkusia. Omani oli ihan perusmallia.

Tarjoilussa käytetään sokerin sijaan vaahterasiirappia. Amerikkalaisten suosimia pensasmustikoita voi tarjota lisukkeena tai niitä voi sekoittaa suoraan taikinaan. Toki kaikki kotoisat marjamme mansikoita ja metsämustikoita myöten sopivat tarjoiluun esimerkiksi kermavaahtoon yhdistettynä.

Minä en tullut ottaneeksi ylös pannareiden lukumäärää. Laittaisitteko kommentteihin, kuinka monta pannarilettua te taikinasta saatte? Sen pohjalta saisin täydennettyä ohjeen. Kiitti kovasti jo etukäteen! 🙂