18.03.2017   16 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

70 % -kakkupohja


Kinuskileipomoissa on kehuttu tätä kakkupohjaa varman onnistumisen kakkupohjaksi. Munien paino sanelee jauhon ja sokerin määrän: kumpaakin tulee 70 % munien painosta. Vaikka leivonnassa mitään ohjetta ei voi pomminvarmaksi julistaa, niin ilmeisen hyviä kokemuksia on moni saanut. Ohjeen nappasin Piperrykseltä, kiitokset sinne!

Itse totesin, että pohja oli normaalia sokerikakkupohjaa tiiviimpi rakenteeltaan. Varmaankin tämä liittyy siihen, että jauhojen suhde muniin on suurempi. Samoin koin, että kakkupohja jäi suhteessa munien määrään matalammaksi kuin mihin olen sokerikakkupohjan kanssa tottunut. Sanoisinkin, että kannattaa tehdä tämä kakkupohja 5 munan versiona, jos olet tottunut tekemään sokerikakkupohjan 4 munalla. Joissain tapauksissa pohjalta vaaditaan erityistä tukevuutta. Niihin tilanteisiin suosittelen tätä pohjaa. Samoin sinulle, joka olet kokenut sokerikakkupohjan kanssa haasteita. Pehmeämmän rakenteen vuoksi kallistuisin muussa tapauksessa perinteisen sokerikakkupohjan kannalle.


24 cm:n vuokaan kahden täytevälin kakkupohja:

5 munaa
vehnäjauhoja 70 % munien painosta
sokeria 70 % munien painosta

Kostukkeen määrä 5 munan pohjassa: 2 ½ dl


Punnitse munat. Punnitse tämän jälkeen vehnäjauhot ja sokeri: kumpaakin tulee 70 % munien painosta. Kerro siis munien paino 0,7:llä.

Esimerkki:
Munien yhteispaino on 250 g. Jauhoja ja sokeria tulee 0,7 x 250 g eli 175 g kutakin.

Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi (vähintään 15 minuuttia sähkövatkaimella). Siivilöi joukkoon jauhot varovasti käännellen. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 35-40 minuuttia.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
12 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

 • Valkosuklaaputouskakku
  puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
 • Efektikuorrute (Mirror glaze)
  Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
 • Valkosuklaaputouskakku
  Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
 • Suklaaputouskakku
  Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
 • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
  Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

suomi100